Waarom doe ik de dingen die ik doe … ?

Als ik mezelf introduceer, laat ik weleens een foto van een klein meisje zien. Ze zit voorop bij mama op de fiets. Het is een zwart/wit foto en het meisje glimlacht en zwaait naar voorbijgangers. Ze zit veilig tussen de armen van haar moeder. De foto herinnert mij aan de verhalen van mama; „iedereen kende jou in in het dorp”, zei ze dan. „Je zwaaide naar iedereen. Je vond het heerlijk.”

Ondanks dat moeders graag overdrijven en Alphen (NB) dusdanig klein is dat het op zichzelf niet een enorme prestatie is als “iedereen” je daar kent, weet ik dat dit geschetste beeld veel zegt over mij als mens.

Vanuit mijn natuurlijke interesse vraag ik mensen regelmatig naar hun eerste twaalf levensjaren. Dat wat je toen graag deed, zegt namelijk veel over jouw huidige talent.

Als ik het gedrag van het zwaaiende meisje zou vertalen naar een talent van mij dan is het „liefdevol verbinden”. #ofzoiets 😘

Dat is wat ik het liefste doe en blijkbaar ook goed kan. Altijd met het doel de ander (en het collectief) te laten groeien.

Terugkijkend op mijn loopbaan heb ik tijdens mijn studies en eerste banen vooral in innovatieve ondernemingen gewerkt; uiteenlopend van horeca-ondernemingen tot zakelijke dienstverleners. Bijna altijd met een vernieuwende en sterke visie, gepaard met een enorme grote mate van interne energie.

Mijn rollen creëerden ik vaak zelf; die vrijheid nam ik. Ik zorgde ervoor dat ik vlak naast de strategen stond; positioneerde mezelf als een gelijkwaardige gesprekspartner, ik zorgde voor een grote mate van diversiteit in mijn eigen functie (creëren versus uitvoeren) en ik verbond mezelf aan de meest invloedrijke leden van de organisatie.

In 2011 besloot ik als freelance adviseur | coach | trainer verder te gaan en mij te richten op overheden en maatschappelijke organisaties. Wat als een avontuurlijke ontdekkingstocht begon, eindigde in een bizarre rollercoaster waarin ik mezelf totaal kwijt raakte en ik op meerdere fronten enorm uitgedaagd werd. Ik ging scheiden, ik werd geconfronteerd met mijn schaduwkanten en tegelijkertijd moest ik blijven vertrouwen op mezelf en op mijn gekozen weg. Dat viel niet altijd mee; het niet in harmonie zijn met jezelf is als gif voor succes binnen de visvijver van persoonlijke ontwikkeling waar enorm veel hengels hangen en waarin het ene naar het andere online programma wordt aangeboden.

Begin 2014 besloot ik daarom voor de droom te gaan die ik in 2007 voor me zag; de wereld verbeteren met impact in een kasteel #ofzoiets 😉. Deze droom evolueerde in een zeer utopisch project dat te maken had met een groots internationaal evenement, met de participatiemaatschappij, met het creëren van een parallelle democratie en met een Natural Meta Game.

De wereld verbeter je echter niet in je eentje … dat doe je samen en altijd beginnend vanuit jezelf. Daarnaast bleek mijn uitdaging vooral te zijn te accepteren dat ik geen manifesterende talenten heb en het kasteel vooral te zien als een metafoor voor mijn zoektocht naar veiligheid en tevreden te zijn met daar waar ik BEN op dat moment.

En precies om die reden heb ik mezelf ten doel gesteld naar zoveel mogelijk mensen te “zwaaien” en hen, in contact te brengen met hun onbenutte potentieel – ervan uitgaande dat het kasteel vanzelf gecreëerd wordt; letterlijk en figuurlijk 😉. Dat doe ik middels trainingen|workshops, één op één gesprekken (coaching) en het begeleiden van groepsprocessen op het gebied van talentontwikkeling en sociale innovatie (met verduurzaming als hoofddoel).

  • Visie
  • Verbinding
  • Vertrouwen
  • Verantwoordelijkheid
  • Vrijheid
  • Vieren
  • Veiligheid
  • Verlangen
Idealist
Sensitief
Creatief
Bewust